Helyi közélet

2008.05.16. 10:44

Szerencsi Nők Egészséghete

<p>Szerencs - A Szerencsi Nők Egészséghetét első alkalommal rendezik meg a zempléni kisvárosban. Pénteken egyebek mellett egy előadást és egy nyilvános aerobicórát tartanak.</p>

Nem minden előzmény nélküli az esemény, hiszen az elmúlt öt évben a város egészségügyi és sportlétesítményei közösen az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének szerencsi koordinátorával a férfiak részére már szerveztek egészségmegőrző programokat Férfiak Egészséghete néven. A mostani rendezvény is széleskörű összefogással valósul meg: az önkormányzat hivatala és intézményei, a város egészségügyi intézete, a sport- és wellness létesítmények, vállalkozók, civil szervezetek fogtak össze a program megvalósítása érdekében. A csütörtöki program díszvendége Monspart Sarolta világbajnok tájfutó volt, aki jelenleg az Országos Egészségfejlesztési Központ munkatársa. A pénteki napon egyebek mellett egy előadást és egy nyilvános aerobicórát tartanak.

A pénteki program

14.00: Népi gyógymódok – Szabó György természetgyógyász, „a bükkszentkereszti füvesember” előadása a Népházban (az előadás előtt, 12 órától György-tea kóstoló, árusítás, tanácsadás)

16.00: Nyilvános aerobic óra a Rákóczi-vár udvarán – A foglalkozást vezeti: Zádeczki Erika aerobickoktató

17.00: Nők Egészséghete programzáró a Rákóczi-vár udvarán – felajánlott díjak kisorsolása. A résztvevőket köszönti és a díjakat átadja Rónavölgyi Endréné polgármester

Kísérő esemény: hölgyek részére vérnyomás-, testzsírszázalék- és vércukormérés, tanácsadás

Rossz idő esetén az aerobic és a programzáró a Városi Sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában