Helyi közélet

2008.05.16. 11:44

Romák és rendőrök küzdöttek a ringben

<p>Miskolc - K.O. a Diszkriminációnak címmel roma-rendőr ökölvívó mérkőzésre került sor pénteken délelőtt a miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.</p>

11.43: Zsúfolásig megtelt a lelátó. 6-6 résztvevő szállt ringbe mindkét oldalról. Nem kiütésre és nem pontozásra játszák a meccseket. Kállai Zoltán és Nagy Imre mérkőzése zajlik.
A küzdelmek után egy ökölvívó figurát kapnak emlékbe a szorítóba lépő felek.

 

 

10.42: A ringben állva nyitotta meg az országban elsőként is egyedülállóan megszervezett eseményt dr Vereckei Csaba ezredes a B.-A.-Z. megyei rendőr-főkapitányság vezetője. Beszédében arról szólt, hogy azt szeretnék demonstrálni: az ökölvívás nem durva sport, a rendőrök is kiválóan űzik ezt a férfias küzdelmet. Másrészről azzal, hogy roma származású ökölvívókkal mérkőznek meg, azt is demonstrálni szeretnék, hogy a rendőröknek semmi problémája nincs a cigánysággal, a roma származásúakkal.

Bordás Géza, a B.-A.-Z. megyei Cigány Kisebbségi Területi Kisebbségi Önkormányzat vezetője is azt hangsúlyozta, hogy közösen, a rendőrökkel együtt szeretnék megmutatni, hogy nincs diszkrimináció. Kezdeti lépésnek szánják ezt a sport rendezvényt.

Bagi Imre, az eseménynek helyt adó iskola igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a magyar rendőrök 40 %-át ebben az intézményben képzik ki, Fontosnak tartják, hogy a tanulók megfelelő szemlélettel rendelkezzenek már a tanulás során is. kijelentette azt is, hogy várják az iskola tanuló közé a roma származású tanulókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában