Helyi közélet

2008.05.07. 14:42

Négy nap, négymillió büntetés objektív fotó miatt

<p>Miskolc - Több mint négymillió forint, az "objektív felelősségen" alapuló szabálysértési birságot szabtak ki eddig régiónkban a rendőrök. A legmagasabb büntetést, 130 ezer forintot az engedélyezett sebesség kétszereséért adták</p>

Valamikor mosolyfotónak, és a vele érkező büntetési csekket mosolycsekknek nevezték a gépjárművezetők, ha valaki gyorsabban hajtott a kelleténél és lefotózták, majd utólag és váratlanul postán érkezett a fekete leves.

A mostani objektív felelősség azt jelenti, hogy amennyiben nem a jármű üzembentartója vezeti a kocsit vagy motort és mást, akkor is automatikusan közigazgatási szabálysértés körében büntetést rónak ki rá. Kivéve, ha papíron is kölcsönadta járművét a rokonnak, ismerősnek.

Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa hétfőn arról tájékoztatott, hogy a hatályba lépés (május elseje) utáni első négy napon megyénkben már hatvannégy, régiónkban pedig összesen százegy darab, az objektív felelősség alkalmazására alkalmas fotó készült, és a szabálysértési határozatok már megszülettek és megkapják azokat a gépjárművek üzemeltetői.

A kiszabott bírság összege meghaladja a négymillió forintot. A legnagyobb büntetés 130 ezer forint volt amit azért kell megfizetnie az üzemben tartónak, mert autójával a megengedett 50 helyett helyett 109 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában