Helyi közélet

2008.05.06. 13:26

"Masinafesztivál" Cserépváralján

<p>Cserépváralja - Remek programokkal várják Cserrépváralján azokat, akik szívesen töltik vidéken a hosszú hétvégét.</p>

A faluban három napon át gondoskodnak az oda látogatók szórakoztatásáról és természetesen ellátásáról is. Eseményük a „Masinafesztivál” elnevezést kapta. A masina, máshol sparhelt, magyarul tűzhely a falusi háztartások elhagyhatatlan eszköze. Régi tűzhelyeket állítanak sorba szombaton a váraljai Bikaudvaron (a Polgármesteri Hivatal melletti térségen), s a vállalkozó kedvű közösségek ezeknek főzhetnek majd. Az érdeklődők a szabadban főtt étkeket meg is kóstolhatják, és lehet majd kapni a helyi specialitást, a kemencés lepényt. Vasárnap igazi pünkösdölésre kerül sor, amikor a régi népszokások szerint végigjárják majd a falut a köszöntők.

Hétfőn a Várhegyen

Pünkösd hétfőjén már nem a faluban, hanem a Várhegyen várják a kirándulókat, ahol egykor Munkácsy Mihály nevelkedett. Itt látható a török kút, a vár maradványa, a gabonavermek, a közelben vannak a Bükkalja talán legszebb kaptárkövei, és az elfáradt, megéhezett turistáknak Dávid Zoltán polgármester kínálja a cserépváraljai babos haluskát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában