Helyi közélet

2008.05.13. 15:32

Késsel csinált taxit

<p>Edelény - Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt indított&#160; eljárást egy edelényi férfivel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság&#160;Bűnügyi Osztálya.</p>

A nem mindennapi eset május 11-én az éjszakai órákban történt Miskolcon, amikor is az ittas állapotban lévő 31 éves B. N. az egyik kórház előtt parkoló személygépkocsihoz lépett.

Az autóban ülőket arra szólította fel, hogy vigyék el őt a Búza térre. Akaratának nyomatékosításaként bántalmazta a sofőrt és késsel fenyegette meg a férfit, ha nem teljesíti a kérését. A bántalmazás és a fenyegetés hatására a személygépkocsi vezetője végül eleget tett a támadónak.

Időközben az autó utasának sikerült elmenekülnie, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Az elkövető a Búza térig vezető út alatt kést szorított a sofőrhöz, ezzel biztosítva hogy áldozata nem tér el az ő általa meghatározott iránytól. Végül B.N. egy a Búza-téren működő üzemanyagtöltő állomás előtt állíttatta meg az autót. A benzinkúton italt és élelmiszert rendeltetett áldozatával, akinek mobiltelefonja folyamatosan csengett, így elvette azt és kivette belőle a SIM kártyát.

A taxizásra kényszeríttet férfinek egy alkalmas időpontban sikerült elmenekülnie. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően az elkövetőt a töltőállomáson sikerült elfogni, aki a rendőröket is megfenyegette, mondván ha nem hagyják őt, akkor „szétfejeli a rendőrautót”.

A Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vette B. N.-t és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában