Helyi közélet

2008.05.08. 15:02

Képzési bizottság: lehetőség és felelősség

<p>Miskolc -&#160;Megalakult az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság, melynek vezetői sajtótájékoztatón mutatkoztak be.</p>

Az alakuló ülést követően Gúr Nándor, a bizottság elnöke mérföldkőnek nevezte a testület létrejöttét, s mint mondta: döntéseik a munka világára is kihatással lesznek. A bizottságot a munkaadói és munkavállalói szerepvállalók alkotják, a munkaerőpiac valós igényeit közvetítik majd, döntési helyzetbe kerültek, ezáltal jelentős felelősséget viselnek.

Egyeztetések sokaságát végzik a képzési szervezet aránya és iránya terén, s figyelembe veszik, hogy mely szakmákra van igény. Ugyancsak szavuk lesz a decentralizált fejlesztési pénzeszközök odaítélésekor is.

Bihall Tamás, a fejlesztési és képzési bizottság társelnöke kijelentette, hogy a kritikus területekre koncentrálnak. A hiányszakmákban (ilyenek például az építő-, a szerelő-, a gép- és a fémipar) akár több ezren is elhelyezkedhetnek, s ezt figyelembe veszik a beiskolázásoknál, míg egyértelmű, hogy a túlképzett szakmákat vissza kell fogni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában