Helyi közélet

2008.05.07. 15:40

Klazz: „na végre, valami más!”

<p>Miskolc - Négy évvel ezelőtt lépett házasságra a klasszikus zene és a jazz Miskolcon, amiből megszületett a Klazz Fesztivál. A hagyomány idén is folytatódik, bár egy kicsit más formában.</p>

Most nem fesztiválnak hívják a különleges zenei eseményt, hanem Klazz koncerteknek, melyek közül az egyik már decemberben el is hangzott, akkor Tommy Vig világhírű jazzdobos volt a Miskolci Szimfonikus Zenekar vendége. Hamarosan azonban újabb Klazz koncert örvendezteti meg a műfaj kedvelőit, tudtuk meg Kovács Lászlótól, a miskolci szimfonikusok karnagyától.

Igényes zene

Mint mondta, ebbe az évadba ez a két koncert fér bele, a május 14-én, este 7 órakor kezdődő lesz a kezdetektől számítva a tizenegyedik. Ezúttal a After Cryng a zenekar vendége, de nem az első közös fellépésről van szó. Az együttesről fontos tudni, hogy igazából nem jazz-zenekar, de akár lehetnének azok is. Stílusukra rá lehetne húzni a rockot, az igényes popot vagy a kortárs zenét is.
- Nagyon speciális és igényes zene, amit játszanak - jellemezte őket a karmester. - A zenészek kiválóan képzettek. A hangszerelést az együttes egyik tagja, Pejtsik Péter végezte, és komoly munkát igénylő előadás született.

Nyitottak

A karmester hozzátette: mindazokat várják a Klazz koncertre, akik szeretik az érdekes, újszerű és különleges hangzásokat. Az After Cryng egyébként komoly rajongói táborral rendelkezik, ők szinte minden fellépésükre elkísérik a zenekart. Várhatóan, ez történik majd május 14-én is. A Miskolci Szimfonikus Zenekar pedig nyitott mindenféle stílusra, a muzsikusok közül sokan mondták, hogy „na végre, valami más!”, de akik jobban szeretik Mozartot, azok is szívesen kalandoznak más zenei stílusokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában