Helyi közélet

2008.05.14. 16:18

Aki a bolt előtt árulna

<p>Miskolc - A kertjében és a telkén termett zöldségeket, gyümölcsöket szeretné eladni a lakóhelye közelében üzemelő élelmiszerbolt előtt olvasónk.</p>

A kertjében és a telkén termett zöldségeket, gyümölcsöket szeretné eladni a lakóhelye közelében üzemelő élelmiszerbolt előtt olvasónk. Őstermelői igazolványt azonban nem szeretne kiváltani, mert mint fogalmazott, nem terem annyi, hogy folyamatosan árulhatna. Azért a csekély mennyiségért kár is lenne a papírok beszerzésén fáradozni, jegyezte meg.

Rossz hírünk van olvasónk számára. A polgármesteri hivatal építési és környezetvédelmi osztályán ugyanis azt tudtuk meg, hogy azt, aki a megfelelő okmányok nélkül árul a bolt előtt, a közterület-felügyelők megbüntetik.

Be kell szerezni

De milyen engedélyekre is van szükség? Először az ÁNTSZ-től kell beszereznie a szakhatósági hozzájárulást ( Meggyesalja utca 12.) annak, aki élelmiszert szeretne árulni. Ezután ki kell váltani az őstermelői igazolványt az FVM Földművelésügyi Hivatalában (Dóczy József utca 6.), majd el kell fáradni a polgármesteri hivatal építési hivatalába (Városház tér 8.), ahol a már megszerzett iratok bemutatása után lehet kérni a közterület-használati engedélyt. Az árusítás ezen módját önkormányzati rendelet szabályozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában