Helyi közélet

2008.05.14. 15:48

A Tizedes és a többiek (meg a rablók)

<p>Miskolc, Emőd - Színházból tartott hazafele az Emődi Rendőrőrs vezetője, amikor egy leoltott lámpájú kisteherautóra lett figyelmes....három tolvajt sikerült elfogniuk a rendőröknek.<BR /></p>

Az Emődi Rendőrőrs parancsnoka a „Tizedes és a többiek” című színi előadásról, Miskolcról tartott haza felé, amikor az Emőd és Nyékládáháza közötti dombokon egy leoltott lámpájú kisteherautóra figyelt fel, ami el volt akadva a sárba. Értesítette a kollégáit, akiknek a parancsnokuk által megadott helyszínen sikerült elfogniuk azt a három férfit, akikről mint később kiderült éppen négy hétvégi házat törtek fel.

A rendőrség őrizetbe vett egy ároktői és két alsózsolcai férfit, akik a bűncselekményről részletes beismerő vallomást tettek, s jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A rendőrségi tapasztalatok szerint az Emődi Rendőrőrs területén az utóbbi időben megjelentek az úgynevezett utazó elkövetők. A hatóság munkáját befolyásolja, hogy a kistokaji, emődi, mályi hegyekben körülbelül 5ezer hétvégi ház található.

Az Emődi Rendőrőrs jelenleg 8 ügyben folytat nyomozást sorozat jellegű bűncselekmények kapcsán, 22 gyanúsítottal szemben. A sikeres felderítéseknél a rendőri leleményekre is szükség van, például egy 5 tagból álló csoport szőlőtőke karókra specializálódott. A rendőrök azonban elfogták őket, miután több mint száz karót elloptak már. A tapasztalatok szerint az elkövetők leginkább a fémeket és az ebből készült tárgyakat viszik el, illetve a könnyen értékesíthető kis elektronikai cikkeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában