Helyi közélet

2008.05.13. 19:01

A bűn mutatószámai Miskolcon

<p>Miskolc - A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak 48,1 %-kal emelkedett 2006-hoz képest, van, ahol nincs nagy biztonságban a buszsofőr, a villamosvezető, a vasúti kalauz, a mentős, az egészségügyi dolgozó, a pedagógus.<BR /></p>

Szervezett bűnözés nincs, gazdasági alig, ám a kisebb súlyúak tömegessége aggodalomra ad okot.
A Miskolci Rendőrkapitányság területe nemcsak Miskolc, hanem a vonzáskörzet 36 települése. Tavaly 11.211 bűncselekmény vált ismertté, szemben a 2006. évi 14.960-nal. Míg Miskolcon közel 30 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, addig a vonzáskörzetben több mint 8 százalékkal nőtt -
idézünk még abból a kapitányi beszámolóból, ami a május 22-i közgyűlési ülés napirendjén szerepel.
A megyében ismertté vált bűncselekmények 42 százalékát itt követik el. A kisebb súlyú (főleg vagyon elleni) bűncselekmények tömegessége aggasztó. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak 48,1 százalékkal emelkedett 2006-hoz képest, van, ahol nincs nagy biztonságban a buszsofőr, a villamosvezető, a vasúti kalauz, a mentős, az egészségügyi dolgozó, a pedagógus.
A betöréses lopások számában a jelentős emelkedést a hétvégiház-betörések adták, amely jelenség helyenként tragikus mértékű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában