Helyi közélet

2008.05.06. 11:00

10 milliós drogfogás Miskolcon

<p>Miskolc - Újabb csapás a kábítószer piacra, rendőrök „leparkoltatták” a parkolóban áruló kábítószer-terjesztőt.&#160;<DIA alt="Drogfogás Miskolcon 2008.05.06." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Drogfog_s_Miskolcon_2008_05_06_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Drogfogás Miskolcon 2008.05.06." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kabitoszer-elfogas-exkluziv-video-rendorsegi-felvetel.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai egy miskolci férfitől közel tízmillió forint értékben foglaltak le különböző kábítószereket, több millió forint értékű lopott gépjárműveket, illetve alkatrészeiket, s több mint két millió forint készpénzt. A rendőrök május 5-én szervezett és jól előkészített akció keretében érték tetten azt a kábítószer-terjesztőt, aki éppen egy házi őrizetben lévő fogyasztónak akarta eladni a drogot. A 34 éves Ó. Zs. már korábban a rendőrség látókörébe került.

Az elfogása után belvárosi felújított luxus lakásán tartott házkutatás során fagyasztószekrényben tárolt kábítószereket, nagy mennyiségű készpénzt és a drog kereskedéséhez szükséges eszközöket foglalt le a hatóság. Ezt követően a gyanúsított által bérelt garázsokban további bizonyítékokat találtak a rendőrök. Az egyik bérleményben, a fagyasztószekrényben különböző mennyiségű és fajtájú drogok, úgynevezett kereskedelmi pakettekre voltak osztva és csomagolva. De akadt olyan is, amit befőttes üvegekben tárolt a díler. A kábítószer pontos mennyiségének és fajtájának meghatározása szakértői vizsgálatokat igényel.

Ó. Zs. elfogását követő házkutatások során körülbelül 1500 gramm speedet, közel 300 gramm marihuánát, több mint 40 darab extasyt, LSD bélyegeket és a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket - csomagolópapírokat, mérlegeket, feljegyzéseket – foglalt le a rendőrség közel tíz millió forint értékben.

A rendőrség által eddig ellenőrzött garázsokban feltehetően bűncselekményből származó gépjárművek – motorok, illetve autó alkatrészek is sorakoztak. A nyomozásba bekapcsolódtak a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai, akik többek között beazonosítottak két olyan motort, amelyekből az egyiket Miskolcról, a másikat pedig Olaszországból loptak el. Az eddigi adatok szerint a lefoglalt járművek és autóalkatrészek is bűncselekményből származhatnak, értékük elér a több millió forintot.

A 34 éves Ó. Zs. korábban többször volt már büntetve főleg vagyonelleni bűncselekmények miatt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottal szemben kábítószerrel történő kereskedés miatt indított eljárást, a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában