Helyi közélet

2008.04.26. 11:06

Miskolci Páholy japán módra

<p>Miskolc - Japán esttel ünnepli a Pillangókisasszony előadását a Miskolci Páholy. A szombati eseményen a távol-keleti kultúra hazánkban is ismert elemei színesítetik az előadást követő páholy parti programját a Miskolci Nemzeti Színházba</p>

Az est vendégei számos látványos bemutatót tekinthetnek meg, többek között Pál Sándorné bonsai kiállítását, Palotás Gábor teaszertartását, Szabó Károly iaido (kard)bemutatóját, a Kiyo-Kito Taiko japándob-együttes koncertjét. Váradi Katalin, a Miskolci Nemzeti zeneigazgatója Japánban szerzett operettélményeiről számol be a vendégeknek. A „Japán, ahogy mi láttuk” című tárlaton a miskolci társulat japán vendégszerepléseiről készült fotókat láthatja a közönség, amelyeket Székely Balázs, a színház zenekari tagja készített.

A kulturális bemutatókon kívül a vendégek jellegzetes japán ételeket is fogyaszthatnak. Az est díszvendége Kubota Toyokazu, a Japán Nagykövetség tanácsosa lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában