Helyi közélet

2008.04.25. 12:23

A százmilliót is meghaladta a nyereség

<p>Kazincbarcika - A Sajóvölgye Takarékszövetkezet 2007. évi gazdálkodását Kriston Nándor, a takarékszövetkezet elnöke értékelte a pénteki mérlegmegállapító küldöttgyűlésen.</p>

Eősítettük a takarékszövetkezet tőkehelyzetét és tőkeszerkezetét úgy, hogy megőriztük a szövetkezeti jelleget, miközben régi és új termékeink versenyképesek a piacon - hangoztatta Kriston Nándor. Ma már 28 önkormányzatnak vezetjük a számláját. A salgótarjáni Háromkő szövetkezettel történő egyesülés során előállt tőkevesztést is sikerült kompenzálni, így tőkeportfóliónk továbbra is stabil. A Sajóvölgye Takarékszövetkezet az elmúlt évben ismét nagyon eredményes volt: az adózás utáni nyereségünk újra meghaladta a 100 millió forintot.

Ezt követően ugyancsak Kriston Nándor javasolta az idei üzletpolitikai és üzleti terv elfogadását. A cél 2008-ban is a nyereséges gazdálkodás és a tőkenövekedés fenntartása, valamint az, hogy ügyfeleink igényeit mind teljesebb mértékben és magas színvonalon elégítsük ki. Fontos, hogy ügyfeleink igényeihez alkalmazkodó racionális termékeket komplex módon kínáljunk fel, és azt szakmaiságában, kulturáltságában a kor igényeit kielégítő kirendeltségeken, magas színvonalú kiszolgálás mellett tegyük meg. Folytatni kívánjuk a környezetünkben működő önkormányzatok számlavezetésének a megnyerését. Tovább kell erősíteni az értékesítési kultúránkat. Nagy súlyt fektetünk alkalmazottaink szakmai továbbképzésére is. Ebben az évben 50 éves takarékszövetkezetünk. Ennek megünneplésére színvonalas rendezvényekkel készülünk - fogalmazta meg Kriston Nándor a legfontosabb idei tennivalókat.

Bíró Szabolcs, a felügyelő bizottság elnöke jelentése után Bogárdi Ferenc könyvvizsgáló beszámolója következett, majd dr. Kovács János jogász kezdeményezte a takarékszövetkezet alapszabályának módosítását. A tisztségviselők tiszteledíjára, valamint a magasabb vezetők bérezésére és premizálására Bíró Szabolcs tett javaslatot.

B. Gy.






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában