Helyi közélet

2008.03.20. 08:22

Tokaj újra Nyíregyházához tartozik

<p>Tokaj - Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal két hónappal ezelőtt, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház fellebbezésére felfüggesztette és új eljárás lefolytatására utasította az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézetét.</p>

Annak idején az ügyben eljáró hivatal „ellátási érdekből” a fekvőbeteg-ellátás tekintetében Tokajt a város lakosságának kérésére elcsatolta a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórháztól a nyíregyházi Jósa András Megyei Egyetemi Oktató Kórházhoz. Az új eljárást az Észak-alföldi Regionális Intézete lefolytatta, mely szerint Tokaj város lakossága ismét nyíregyházi Jósa András Megyei Oktató Kórházhoz tartozik.
Májer János, Tokaj polgármestere elmondta, örömmel fogadta a határozatot, hiszen a város szakemberei és lakossága egyértelműen a nyíregyházi kórházhoz kíván tartozni.

A járóbeteg szakellátás tekintetében változatlanul érvényben van az a megállapodás, mely szerint a nyíregyházi szakrendelő fogadja a tokaji betegeket azokban a szakmákban, amelyek nem találhatóak meg a tokaji szakrendelőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában