Helyi közélet

2008.03.08. 08:18

Jegyzet a kazincbarcikai kórházról

<p>Kazincbarcika - Látszólag nem folytatódik a kórházi csörte Kazincbarcikán, mert úgy tűnik, a felek kimerültek és erőt gyűjtenek a meccs végső eldöntésére. <STRONG>Buzafalvy Győző jegyzete</STRONG></p>

Fegyverszünet

A kazincbarcikai önkormányzat képviselő-testülete ugyanis úgy határozott pénteki ülésén a hat aláíró által a kórház bérbe adása ellen indítandó helyi népszavazási kezdeményezésről, hogy zöld utat nyit neki.

Ebben a fontos várospolitikai és egészségügyi témában történelmi jelentőségű egyetértés született: 23-an igennel szavaztak a helyi népszavazási kezdeményezésre, a 24. igen csak azért nem jött össze, mert egy képviselő hiányzott az ülésről. Május 18-án tehát ismét urnák elé járulnak a kazincbarcikaiak, hogy eldöntsék: milyen irányba mozduljon el a kórház sorsa. Ha érvényes és eredményes lesz a megmérettetés, akkor ez kötelező érvényű a testület számára is. A nemek túlsúlya esetén nincs privatizáció, ha viszont az igenek győznek, akkor a most felfüggesztett pályázatokat értékelik és lezárják. Nincs az az ember, aki biztosat tudna mondani, miképp alakul majd a helyi népszavazás után a barcikai kórház sorsa. A végkifejlet talán új metódusba is helyezheti a válságmenedzselést. Félő azonban, hogy akár kudarcba is fulladhat. És akkor sajnálhatják majd a helyiek az elvesztegetett időt és az 50 milliós pluszköltséget.

BUZAFALVI GYŐZŐ
[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában