Helyi közélet

2008.03.04. 08:31

A diploma mindannyiunknak pénzbe kerül

<p>Miskolc - Számolja ki valaki, hogy az alanyi jogon kapott családi pótlék és a GYES milyen összeget emészt fel az állampolgárok adójából, és mit kapunk érte vissza. - <STRONG>olvasói levél</STRONG></p>

A Mibe kerül? Gondolathoz szeretnék hozzászólni. Igen, a magyar diploma pénzbe kerül az államnak és az állampolgároknak. De pénzbe kerül a szülőknek is. A nem helyben lakó „magyar fiatal” albérletet fizet, útiköltséget – mert hétvégén szeretne a szüleivel lenni, és a következő hétre élelmet vinni, hogy ne kelljen a boltban megvenni (mivel így olcsóbb). A könyve, a jegyzetek is sok-sok pénzbe kerülnek, és 5 évig nem keres – még a minimálbért sem. Valaki számolja már ki, hogy ez mennyibe kerül a szülőnek. Igaz, hogy nem muszáj taníttatni a „magyar fiatalt”. Aki így gondolja, az sem szeretné, ha középiskolát végzett egészségügyi dolgozó műtené meg, vagy 8 általánost végzett ember tanítaná az unokáját vagy képzetlen ember tervezné meg a házát. A tanult ember igenis mindenkinek pénzbe kerül, de amíg nyugdíjaskorú nem lesz, addig többszörösen megtérül az államnak (az állampolgároknak) a rá áldozott pénze. Például: ha magasabb a fizetésük, abból magasabb adót is fizetnek. A mérnök által megtervezett épület vagy bármi más nem ér annyit, amennyit munkabérért kifizetnek. Az egészségem nem az engem meggyógyító orvos munkabérével plusz a hálapénz összegével egyenlő. Lehet, hogy a szülőnek nem térül meg a taníttatásra fordított összeg, de ott az öröm, hogy értelmes, képzett gyermeke van. A legtöbb gyermek ezt a hálájával viszonozza.
Számolja kis valaki, hogy az alanyi jogon kapott családi pótlék és a GYES milyen összeget emészt fel az állampolgárok adójából, és mit kapunk érte vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában