Helyi közélet

2007.12.07. 14:52

Szemét, de „csak” a víz színén

<p>Miskolc - Újabb szemét-„folyam” vonul-vonult át a megyénkben. Egyetlen héten belül már a második... Egy 25-30 kilométer hosszban elnyúló, műanyag flakonokból, háztartási hulladékból álló hordalék-konvoj jelent meg a Tisza megyénkbeli szakaszán.</p>

Újabb szemét-„folyam” vonul-vonult át a megyénkben. Egyetlen héten belül már a második... Származási helye a hírek szerint újra meg újra Ukrajna. A helyi szerveknek mindazonáltal nincs eszközük, hogy ennek utánajárjanak, diplomáciai avagy szakmai egyeztetéseket kezdeményezzenek.
Így régiónk vízügyi igazgatósága is konstatálni tudja, hogy a hét közepén ismét egy 25-30 kilométer hosszban elnyúló, a vízfelületet mintegy 5-10 százalékban lefedő, műanyag flakonokból, háztartási hulladékból álló hordalék-konvoj jelent meg a Tisza megyénkbeli szakaszán, amely azt két-három nap múltán hagyja el. Mint a hét eleji (akkor a Bodrogon „érkezett”) problémánál, most is úgy döntöttek az állami szakhatóságnál, hogy megvárják, míg a „csomag” leereszkedik Kisköréig, és ott halásszák ki a szemetet. Így kisebb a beavatkozás költsége - ámbár milliós nagyságrendű.

- Ez a jelenség nem ritka, évről évre, többször is bekövetkezik, és „csak” esztétikai szennyezést jelent, vízminőségromlást nem - kommentálta a fejleményt Csont Csaba, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság munkatársa lapunknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában