Helyi közélet

2007.11.23. 16:24

Szűrés és show: szombaton, Miskolcon

<p>Miskolc - Dobó Kata és Hevesi Tamás a házigazda. Egészségügyi szűrések és sok műsor: szombaton, Miskolcon, a városi sportcsarnokban. A részvétel ingyenes. Fellép Palcsó Tomi, Caramel, Bartók Eszter.</p>

Palcsó Tomi, Caramel és Bartók Eszter koncertje is része annak az egészségügyi szűrőnapnak, amely szombaton lesz a miskolci sportcsarnokban. A Szűréssel az Életért Program (SZÉP) három városban járt már, most érkezik hozzánk.

10 órakor kezdődik a rendezvény, amelyre két iskola, a Földes és a Herman diákjai is toborozták a résztvevőket. (A csapatkapitányok is ott lesznek. Vagyis: Karsai Zita és Czene Attila.)

Nemcsak ingyenes szűrések és szórakoztató műsorszámok lesznek, hanem az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadások, bemutatók, de még jogi ismeretekkel is gazdagodhatnak a SZÉP-nap látogatói.
A programokból: dietetikus tanácsadás, fogyókúrás tévhitek eloszlatása, egészséges táplálkozás, könnyen, gyorsan elkészíthető ételek, milyen szendvicseket készítsünk a gyereknek az iskolába?, Boris László szakács bemutatója, Ifjúsági Vöröskereszt interaktív elsősegélybemutatója, a halláskárosodás megelőzése – előadás, elsősegély- és életmentő bemutató, milyen jogaink, lehetőségeink vannak, ha már megbetegedtünk? – beszélgetés a Rákbetegek Országos Szövetsége és a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány képviselőinek részvételével, interaktív előadás a párkapcsolati konfliktusokról, szülők bevonásával, beszélgetés az ÁNTSZ szűrőprogramok fontosságáról, hiperaktív gyermekek problémái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában