Helyi közélet

2007.11.23. 17:49

Olivér és szülei a műtétben bíznak

<p>Miskolc - Sajnos nem ért Miskolcra a laptop péntekre, de most nem is lett volna ereje Olivérnek hozzá. Kiderült: Olivért meg kell műteni. Reméljük, ez megoldást jelent számára, sikerrel túl lesz rajta, s addigra a laptop is megérkezik. <A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Berki_Oliv_r_2007_11__23_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Berki Olivér 2007.11. 23." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-oliver_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Nagyon vártuk péntek délelőtt, hogy megérkezzen a szombathelyi adományozó a megígért laptoppal, de jelezte, olyan - hirtelen, kellemetlen és halaszthatatlan - program jött közbe számára, amely megakadályozta abban, hogy beváltsa ígéretét. Szándékáról azonban nem tett le - csakhogy közben Olivér állapota fordult roszabbra.
Édesanyja, Éva elmondta: miután fia szervezete pár napja nem fogadja be a kezdetben gyógyulással kecsegtető gyógytápszert, a szerdai budapesti kunzultáció eredményeképp a miskolci orvosok is a műtéti lehetőséget javasolták. Olivér kondícióját eljövetelünk után az intenzív osztályon tervezték feljavítani, hogy bírja az utat a budapesti Heim Pál Gyermekkórházig, ahol sürgősséggel elvállalták a műtétet.

Anyával, apával

Olivér mellett most már édesapja is éjjel-nappal ott van, így Éva asszony 2-3 órát megpróbál pihenni éjjel az anyaszálláson. Az apa a budapesti konzultációra is elment (az ő számára nem volt hely a mentőben), hogy támasza legyen feleségének és nagyobbik fiának.
- A legrosszabb a tehetetlenség, hogy igazából nem tudok segíteni a Olivéren. De látom, hogy Sólyom tanárnő is mindent elkövet érte. Nagyon bízom az orvosokban. Nem is tudom, miként hálálhatom majd meg nekik a fiam életét.

Halvány mosoly

Olivérnek nagyon meg kellett erőltetnie magát, hogy belelapozzon az egyik kollégánk által neki küldött képregénybe, amire máskor biztosan ,,rávetette" volna magát. Amikor arról meséltünk neki, hogy mennyien gondolnak rá szeretettel, hány neki szóló jó kívánságot bíznak ránk, s hogy milyen széles körben folyik gyűjtés a számára, akkor azért megeresztett egy halvány mosolyt. Ami nagy szó, hiszen még arra sem volt ereje, hogy a testvéreivel váltson néhány szót mobilon. Sajnos a nővére és az öccse egy ideig meg sem látogathatja, mert mindketten náthásak.

Üzenet Olivérnek !

Szinte egy egész megye drukkol érted; kívánjuk, hogy jól sikerüljön a műtét, s mielőbb gyógyulj meg!

Még nincs vége!

Miközben Olivér az életéért küzd, egyre többen jelzik, hogy csatlakoznak az érte szervezett akcióhoz. Sőt, jó néhányan már olyan tetemes mennyiségű 1 és 2 forintost gyűjtöttek össze, hogy idejét látták behozni szerkesztőségünkbe.
Az Olivérről szóló első cikkre elsőként reagáló Szakács Csabáné ha térfogatra nem is, de súlyra mindenképp egy kosárnyi ,,gurulóst" adott át. Elmondta, néhányan - Balogh Bertalan, Vadász Sándorné, Erdei Nagy Ádámné - több kilónyi pénzt vittek be hozzá.
A Mokkacukor Kft., s annak dolgozója, Aranyosi Jánosné is tetemes súlyú pénzeszacskókkal küldte be férjét és lányát hozzánk. Mint Katalin elmesélte, édesanyjának mondhatni vérében a segítés (sokszoros véradó is), és üzeni: ,,Ezzel még nincs vége, folytatjuk a gyűjtést Olivérnek."

Újabb csatlakozók

Tornanádaska, Bódvaszilas és Vidéke ÁFÉSZ 8. sz. boltja
Tornanádaska, Rusznyák Miklósné italboltja
Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium
A Miskolci Nemzeti Színház dolgozói

 

Kpacsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában