Helyi közélet

2007.11.15. 13:16

Miskolc Kártyát javasol a Fidesz

<p>Miskolc - „Csak az történik, hogy szeretnénk, ha megvalósulna programunk egyik fontos pontja...” Húsz százalék kedvezményre jogosítana a kártya. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/miskolc-kartya/cn/boon-news-em_01-20071115-123522"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>15. Miskolc-kártya</B></A>&#160;[.pdf - 388KB]</p>

„Csak az történik, hogy szeretnénk, ha megvalósulna programunk egyik fontos pontja...”

Miskolc Kártyát javasol a miskolci Fidesz. Persze, könnyű ellenzékből a szocialista vezetésű város kiadásait növelni – mondhatná bárki arról az oldalról, de nem biztos, hogy mondani fogja. Az viszont biztos, hogy az önálló képviselői indítványt annak két előterjesztője – dr. Szinay Attila és Juga György – előzetesen nem egyeztette a kormánypárti önkormányzati képviselők egyikével se, de úgy gondolják, van realitása annak, hogy megszülessék ez a bizonyos Miskolc Kártya.
 „Adnak időt”

A fentiek szűrhetők le abból, amit dr. Szinay Attila frakcióvezető elmondott a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hogy miről is van szó? A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy választási programjuk egyik fontos eleme volt a Miskolc Kártya bevezetésének ígérete. És, bár nincsenek döntési helyzetben, miért ne történne ez meg? Hogy „könnyebb” legyen igent mondania a testületnek, nem szabnak szűk határidőt. A jövő csütörtöki közgyűlési ülésen terjesztik be a javaslatot, és azt szeretnék, hogy a részletek kimunkálása, a költségek kikalkulálása eltarthasson egészen márciusig, amikor a jövő évi költségvetést tárgyalja a testület. Mert a kártya költségvetést érint. Hogy mekkora összeget, azt most még sejteni se lehet.
A Miskolc Kártyakedvezményt nyújtana az állandó miskolci lakással rendelkezőknek. Az elképzelés szerint 20 százalékot. Olyan rendezvények, események, programok látogatásánál, amelyekre rábólint az önkormányzat. A javaslattevők előterjesztésükhöz mellékelték azt a rendeletet, amely Kaposvár már elfogadott és bevezetett, hasonló kedvezményéről, a Kaposvár Kártyáról szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában