Helyi közélet

2007.11.13. 11:50

Módosító javaslat lesz ingatlanadóügyben

<p>Sajószentpéter, Edelény - "Vidéken úgy látjuk, hogy már nem lehet tovább zsigerelni a lakosságot." Kétharmados többséggel (a Fidesz és az SzDSZ is megszavazta) megszületett a döntés hétfőn: 2009-ben bevezetik az értékalapú ingatlanadót. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/hatalyos-szocialis-torveny-2007/cn/boon-news-em_01-20070904-124255"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A szociális törvény </B></A></p>

2009-ben bevezetik az értékalapú ingatlanadót. A szocialista képviselők ez ellen voksoltak, mert az önkormányzatok nehéz helyzete miatt azt szerették volna elérni, hogy választhassanak a helyhatóságok a terület-, illetve értékalapú ingatlanadó közül. Megkérdeztük térségünkben a városok vezetőit, mi a véleményük az értékalapú ingatlanadó 2009-es bevezetéséről ?

Dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere: -Nem akarok, de nem is tudnék kivetni Sajószentpéteren értékalapú ingatlanadót. Az egyébként is nehéz körülmények között élő lakosok helyzetét nem fogom nehezíteni. Valószínűnek tartom, hogy januárban, de legkésőbb márciusban lesz az MSZP-nek egy módosító javaslata ingatlanadóügyben.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere:- Egy hete beszélt a kormányszóvivő arról, hogy a Gyurcsány-kabinet az adócsökkentés kormánya. Ennek valóságtartalmáról most mindenki meggyőződhetett: a koalíció a már megszokottan álságos módon az önkormányzatok nyakába varrja a bevezetés ódiumát. Vidéken úgy látjuk, hogy nem lehet tovább zsigerelni a lakosságot.

B. Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában