Helyi közélet

2007.11.05. 14:33

Kistérségek, ha találkoznak

<p>Miskolc - Hétfőn kezdődött és három napig tart a vendéglátó Miskolci Polgármesteri Hivatal rendezésében a IV. Országos Kistérségi Konferencia. A házigazda nevében Dr. Mészáros Miklós Miskolc MJ Jegyzője köszöntötte a megjelenteket.</p>

Az első nap programjában előadások hangzottak el a kistérségek jövőjével és a fejlesztési lehetőségekkel, pályázatokkal kapcsolatban. Többek között Dr. Bujdosó Sándor, önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkár értékelte a kistérségek tevékenységét, Dr. Szaló Péter, területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár a területfejlesztési intézményrendszer jelenéről és jövőjéről tartott előadást, Dr. Szegvári Péter, a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgatója pedig a fejlesztési, pályázati lehetőségekről beszélt.

Jelen és jövő

A keddi nap programjában a 2008. évi központi finanszírozási rendszerről, a jogi környezet változásairól és a helyi önkormányzatok gazdálkodásának időszerű kérdéseiről tájékozódhatnak a résztvevők. Délután 5 órától Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter tart ismertetőt a kistérségek jelenéről és jövőjéről. A zárónap előadás sorozata a többcélú kistérségi társulások feladatellátási témakörét öleli fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában