Helyi közélet

2007.11.19. 14:30

Hamarosan fedél alá kerülnek az ősfák

<p>A kedvező időjárást kihasználva jó ütemben halad a Herman Ottó Múzeum mögötti területen a bükkábrányi őslelet restaurálására szolgáló épület kialakítása – tudtuk meg Helyes Zoltán, műszaki vezetőtől.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/osfatarolo-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<DIA alt="Hamarosan fedél alá kerülnek az ősfák 2007.11.19." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hamarosan_fed_l_al__ker_lnek_az___337_sf_k_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Hamarosan fedél alá kerülnek az ősfák 2007.11.19." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az oldalfalak állnak, a tetőszerkezet is elkészült, a szigetelési munkálatok vannak hátra.

A tetőn négy darab több mint 3- szor 3 méteres nyílások lesznek – ezeken keresztül emelik be a fákat.
A nyílásokat lezáró fedél előgyártása folyik, várhatóan két héten belül megkezdhetik az előkészületeket az első a homok kalodában maradó fatörzs beemelésére. Újabb megfontolások alapján ugyanis úgy döntöttek: két fa cukros restaurálását kezdik el először. Egy a homokos ágyazatban, egy  pedig vízzel telt tartályban várja további sorsát, mely nagyban függ a cukros módszer eredményességétől.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában