Helyi közélet

2007.11.17. 08:08

Azonosították a "lógyilkost"

<p>Budapest, Miskolc - Három hetes intenzív laborvizsgálat után kiderült, mitől pusztult el tizenegy miskolci ló.</p>

Egy hónappal a miskolci Pacsirta utcán lévő telephelyen történt tömeges lópusztulás után azonosították a fővárosban azt az anyagot, ami nagy valószínűséggel végzett az állatokkal. A toxikológiai vizsgálatot  Budapesten folytató MGFH Állategészségügyi és Diagnosztikai Igazgatóságon a minap készült el az a jelentés, ami szerint a Xanthium italicum, magyarul olasz szerbtövis elnevezésű gyomnövényben található toxikus anyag hatása miatt döglött meg a tizenegy hátas, és igavonó ló.

Ezzel valójában megdőlt az a feltevés, ami szándékos mérgezést, a lovak idegenkezű elpusztítását valószínűsítette a történtek után. A rendőrség egyébként rongálás miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen. Azt akkor még nem lehetett tudni, hogy miért vesztek oda a lovak. A bűncselekmény gyanúja az adatgyűjtéskor, és a tanúvallomások során sem vetődött fel. (A részletekre visszatérünk)
Kapcsolódó cikk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában