Helyi közélet

2007.11.07. 16:09

A legjobbak között a miskolci tanár

<p>Miskolc - Ericsson Díjat vehet át november 9-én Ambrózy Béla, a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola tanára. Az Ericsson Díjat a középiskolai matematika és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló tanárok kapják.</p>

Ambrózy Béla, miskolci középiskolai tanár is átveheti a napokban az Ericsson Díjat. Ericsson Díjat vehet át november 9-én Ambrózy Béla, a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola tanára. Az Ericsson Díjat a középiskolai matematika és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló tanárok kilencedik alkalommal vehetik át, mely „A matematika és fizika népszerűsítéséért” és „A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” alapított elismerés. Az iskola igazgatója, Baghyné Urbán Ilona a következő sorokat juttatta el szerkesztőségünkbe a kitüntetett pedagógusról:
Köszönjük!

„Büszkék vagyunk arra, hogy éppen a mi iskolánk tanára Ambrózy Béla részesült ebben a kitüntetésben. Béla élete kétharmadát az iskola falai között töltötte. Szent dolognak érezte hivatását: a diákok okítását, nevelését, akiket mindig fegyelemre, céltudatosságra nevelt, no meg persze matematikára és fizikára.
„A tudás – ahogy Németh László írja – a világ összehányt szertárában egy egyszerű leltárkulcsot találni.” Béla mindig is azon volt, hogy tanítványainak ilyen jól használható szertárkulcsot adjon. Nemcsak a diákokat, hanem a kollégákat is tanítgatta. Köszönjük a sok dicsőséget amit iskolánknak szerzett, a versenyfelkészítéseket, az eredményeket."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában