Helyi közélet

2007.10.30. 15:59

Ha ,,gáz" is, de csökken a támogatás

<p>Miskolc - Egyelőre nem hozta nyilvánosságra a kormány a gázártámogatás változására vonatkozó rendeletet. A részletek ismerete nélkül is biztosnak látszik, hogy több tízmilliárd forinttal kevesebbet szánnak e célra jövőre. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/ha-gaz-is-de-csokken/cn/boon-news-em_01-20071030-033626"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A jelenlegi gázár-támogatás</B></A> [.pdf - 28KB]</p>

Az idén egyszer már csökkent a gázártámogatásra fordítható összeg: 200 milliárdról 120 milliárd forintra. Ezt mérsékelné tovább a kormány 82 milliárdra. Az egyes médiumokban ellentmondó hírek jelentek meg arról, hogy szerdán elfogadta, vagy visszavonta a korány a gázártámogatás megváltoztatására vonatkozó rendelettervezetet. Egy magát megnevezni nem kívánó, kormánypárti politikus informátorunk az előbbit erősítette meg, bár a rendelet szövegéhez még ő sem tudott hozzájutni 30-án délután. Szóbeli közlések alapján azonban, mint mondta, az látszik valószínűnek, hogy a négy közül a két legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozók számára nem csökken a támogatás mértéke: tehát ahol az egy főre jutó havi jövedelem jövőre sem haladja meg a 67 ezer forintot, a gázár emelésének arányában növekszik a támogatás. A harmadik sáv lesz az, ahol csökkenő támogatással kell számolni. A részletekről akkor tudhatunk bizonyosat, ha azt hivatalosan ismertetik. Így még becsülni sem lehet, hány fogyasztó pereg ki a támogatásból, mindenesetre a Tigáz 195 ezer háztartási fogyasztója közül eddig 95 ezer élvezett támogatást.

Kapcsolódó cikk:

NÉZŐPONT: A küszöbön túl
Ismét változik a gázártámogatás, csökken a ráfordított keret. A kormány arra hivatkozik: az elmúlt időszakban sem használta fel a családok jó része a támogatandó mennyiséget, visszavesznek hát abból is.
Szalóczi Katalin jegyzete

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában