Helyi közélet

2007.10.23. 20:07

Erőmű ellenes demonstrációra készülnek Szerencsen

<p>Szerencs - Forgalomlassító demonstrációt szerveznek Szerencsen a hétvégére, a tervezett hőerűmű építése ellen. Teljes tévút, hogy ott épüljön meg a környezetkárosító mű - érvelnek a szervezők.</p>

Nem fogadjuk el, hogy a Világörökség részeként ismert tokaji borvidékenhőerőművet építsenek. Ezért demonstrációval fejezzük ki a döntéshozóknak ellenvéleményünket - nyilatkozta lapunknak Mészáros László, a tiltakozó megmozdulás egyik szervezője.
Mint megtudtuk, egyesületek, civil szervezetek fogtak össze, hogy megakadályozzák a Szerencs mellett létrehozandó, a környezet szennyező erőmű felépítését. A kezdeményezők úgy vélik, hogy még sikeresen felléphetnek a mű ellen. Teljes tévút, hogy ez a környezetszennyező és a környék útjait is a beszállított szalmamennyiség miatt tönkretevő beruházás itt megvalósuljon - szólt az érvelés. Ezért Október 27-én délután két órától fél négyig Szerencs bevezető szakaszán, a Világörökség kapunál demonstráció lesz, ahova várnak mindenkit, aki egyet ért a tokaji borvidék, egyben a világörökség természeti kincseinek és adottságainak érintetlen megőrzésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában