Helyi közélet

2007.09.28. 12:01

Bursa Hungarica-pályázat - még egy hónap

<p>Október 31-éig lehet jelentkezni a Bursa Hungarica pályázat miskolci ösztöndíjaira. A szociális juttatás feltételeit részben itt, részben a letölthető szövegekeből, nyomtatványokból ismerhetik meg látogatóink. <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/bursa-hungarica-palyazat---kiirasok-mellekletek/cn/boon-news-em_01-20070928-112937"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/SysRes/Sites/BOON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" />&#160;Bursa Hungarica-pályázat - kiírások, mellékletek</A></p>

Most mintegy négyszáz miskolci kap cirka havi 10 ezer forint Bursa Hungarica-ösztöndíjat.
A miskolci önkormányzat 2008-ra is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot.
A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül államilag támogatott, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.  

 A kiírás

A részletes pályázati kiírás megtekinthető Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal épületeinek hirdetőtábláin (Városház tér 8., Petőfi utca 1-3., Petőfi u. 39.), illetve a polgármesteri hivatal honlapján: www.miskolc.hu
A pályázati adatlapot, s az ahhoz szükséges nyomtatványokat Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Családvédelmi és Foglalkoztatáspolitikai Főosztályán (Miskolc, Petőfi utca 39.) lehet beszerezni hétfőn, kedden és csütörtökön 8-16 óráig, szerdán 8-17 óráig, pénteken 8-12 óráig.
A pályázat benyújtási határideje: 2007. október 31.
Tavaly – erre az évre – mintegy négyszáz diáknak ítéltek ösztöndíjat. A pénz (havi, körülbelül 10 ezer forint) három forrásból jön össze: a miskolci önkormányzat, a megyei önkormányzat és az erre hivatott alapítvány fizeti az ösztöndíjat. A mostani pályázaton – információink szerint – aligha ítélnek oda ennél kevesebb pénzt és kevesebbeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában