Rács mögött

2024.06.10. 08:00

Benzint locsolt rá, majd meggyújtotta – letartóztatásban a gyanúsított

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki benzint locsolt a sértettre, majd felgyújtotta őt.

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: Bernhard Koch

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított együtt italozott a sértettel egy szendrőládi sörözőben június 6-án, majd az esti órákban a sértett házában folytatták az alkoholfogyasztást, melynek során szóváltás alakult ki a két férfi között. A gyanúsított a vita közben észrevett a szobában egy benzinnel megtöltött flakont, melyet magához vett, a folyadékkal lelocsolta a sértettet, majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta a férfit. A sértett testfelülete és ruházata azonnal lángolni kezdett. A terhelt a helyszínről nyomban elmenekült és a környéken bujkált elfogásáig.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett el, testének hozzávetőleg 60%-a megégett.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet emberölés bűntette kísérletének megállapítására azzal, hogy az elkövetési mód, illetve eszköz alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének a gyanúja is megállapítható.

Akár be is fejezhetné, amit elkezdett

A járásbíróság álláspontja szerint önmagában a várható büntetés mértéke megalapozza a szökés-elrejtőzés veszélyét, melyet erősít az a tény, hogy a férfi elfogásáig a környező erdős területen bujkált, majd a lakása padlására rejtőzött. A szökés, elrejtőzés veszélyét nem ellensúlyozzák személyi körülményei sem.

Megalapozottan feltehető továbbá, hogy felgyógyulását követően a sértettet vagy más tanúkat befolyásolva, megfélemlítve a terhelt veszélyeztetné a bizonyítás sikerességét. Nem zárható ki az sem, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el vagy a jelenleg kísérleti szakban maradt bűncselekményt megpróbálná befejezni, ha a sértett állapota javulna és az otthonába visszakerülne. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában