Nem tud tovább menni

2024.05.28. 08:29

Tűzoltók vonultak egy elakadt vonathoz Taktaharkánynál

A kedd reggel Nyíregyházáról Füzesabonyba indult személyvonat meghibásodott, ezért Taktaharkány és Hernádnémeti között vesztegel.

Fotó: Anze Furlan

A kedd reggel a Nyíregyházáról 5:38-kor Füzesabonyba indult személyvonat (5139) járműhiba miatt Taktaharkány és Hernádnémeti-Bőcs között vesztegel, utasait átszállítják a következő Füzesabonyba tartó vonatra (5169). A meghibásodott vonat miatt – előreláthatólag 9 óráig – az érintett szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, 10-20 perccel is meghosszabbodhat a menetidő a Miskolc–Szerencs vonalszakaszon. A meghibásodott vonat (5139) menetrendje szerint Miskolctól 20 perces késéssel egy mentesítővonat közlekedik Füzesabonyig - tájékoztatott a Mávinform.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a vonat utasainak segítenek a szerencsi hivatásos tűzoltók Taktaharkány és Tiszalúc között. A szerelvény műszaki hiba miatt megállt a nyílt pályán, és nem tud továbbmenni. A raj a rajta utazó mintegy nyolcvan embernek segít biztonságosan átszállni a mentesítő járatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában