Elfogták

2024.05.30. 13:56

Miskolci férfi készíthette a hamis húszezreseket? (videó!)

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében hamis húszezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Forrás: police.hu

A Sárospataki Rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt 2024. április végén, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásárolt - közölte a rendőrség csütörtökön.

Forrás: police.hu

A Sárospataki Rendőrkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály, valamint a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2024. május 29-e előtt eddig öt személyt fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ahol laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20.000 forintos bankjegyet foglaltak le. Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat is.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

Bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban, tapintással, szemrevételezéssel és a pénz mozgatásával könnyen ellenőrizhetjük a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemeket. A Magyar Nemzeti Bank bankjegyhamisítások kiszűrését szolgáló információi, valamint a bankjegyek ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásai az alábbi linken elérhetők.

Ha arra gyanakszik, hogy hamis pénzt akarnak önnek átadni, ne fogadja el! Ha már átvette, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél! Bűncselekményt követ el az is, aki olyan bankjegyet ad ki a kezéből, amelyről sejti vagy tudja, hogy hamis!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában