Tárgyalás

2024.05.15. 18:00

Pont kerülhet az M30-ason történt halálos baleset ügyére

Tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság csütörtökön, az M30-as autópályán 2022 októberében történt halálos közúti baleset ügyében.

Halálos baleset - A fotó illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 85-90 kilométer/óra sebességgel közlekedett Miskolc irányából Budapest irányába az általa vezetett járműszerelvénnyel, vele azonos irányba haladt továbbá egy tehergépkocsi is, melynek jobb első ülésén a néhai sértett utazott. Közlekedése során a tehergépkocsi sofőrje észlelte, hogy a tetőcsomagtartón szállított alumínium létra rögzítése meglazult, ezért irányjelző használata mellett a haladási iránya szerinti jobb oldalon található műszaki leállósávba húzódott, majd tompított fényszóró, illetve vészvillogó használata mellett megállt.

Egy pillanat műve volt

Ezt követően a néhai sértett kiszállt a járműből, majd azt hátulról megkerülve a gépkocsi bal oldala mellé lépett azért, hogy a létra rögzítését ellenőrizze és azt megigazítsa. A vádlott a fenti útszakaszon való haladása során egy pillanatra lenézett az utastérben tőle jobbra található pohártartó irányába, e figyelmetlensége következtében az általa vezetett járműszerelvénnyel áthaladt a műszaki leállósávba, és nekiütközött az ott álló tehergépkocsi bal oldalának, miközben elsodorta a néhai sértettet.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a május 16-i tárgyaláson, a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége ügyében indult eljárás befejezése várható - tudta meg a boon.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában