Tárgyalás

2024.05.28. 08:20

Hajánál fogva rángatta a diákot – itt az ítélet!

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a pedagógus foglalkozású vádlottnak az ügyében, aki 2023 áprilisában a kesznyéteni általános iskolában a tanórát megzavaró, majd trágár kifejezéseket használó kiskorú sértettet hajánál fogva megrángatta, majd anélkül, hogy azt elengedte volna, megkísérelte a sértettet a tanteremből kivezetni.

Döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A sértettnek a terhelt bántalmazása következtében orvosilag értékelhető sérülése nem keletkezett. 

Az esetről korábban a tanteremben készült videót bemutató anyagban is beszámoltunk.

Így döntött a bíróság

A bíróság a vádlottat bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntettében mondta ki bűnösnek, melyért megrovásban részesítette, felszólította az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

Az intézkedés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, beismerését és őszinte megbánását, továbbá ilyenként esett latba a sértetti közrehatás is, az, hogy a cselekményt hónapok óta tartó, vádlottat ért atrocitások előzték meg. Súlyosító körülményt a bíróság az ügyben nem tárt fel.

Az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában