Gázoló

2024.04.17. 12:00

Nem figyelt, elütötte a zebrán áthaladó gyalogost Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Járásbíróság egy közúti baleset miatt indult büntetőeljárásban hirdetett ítéletet egy férfival szemben.

Boon.hu

A zebrán ütötte el a szabályosan haladó gyalogost

Fotó: Gena Melendrez

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2023 januárjában a reggeli órákban a vádlott tehergépjárművével Kazincbarcika belterületén közlekedett, mikor egy gyalogos-átkelőhelyhez érve figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte a bal kéz felől érkező és áthaladni szándékozó néhai sértettet, és őt a járműve jobb első sarokrészével fékezés nélkül elütötte.

A kórházban elhunyt

A sértett kórházban tartózkodása alatt elhunyt. Az elszenvedett közlekedési baleset és néhai sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn.

A bíróság a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. 
A szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, büntetlen előéletét, kifogástalan közlekedési előéletét, míg súlyosító körülményként azt, hogy a vádlott két közlekedési szabályt is megszegett cselekménye során. Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában