boon.hu video

2024.04.02. 11:53

Ítélet születhet az elszabadult kisvonat kapcsán

Csütörtökön tárgyalja a Miskolci Járásbíróság az ügyet.

Boon.hu

Elszabadult kisvonat

Tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a lillafüredi kisvasút „elszabadulása” és villamosnak ütközése miatt a módosított vád szerint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolt meg az ügyészség. 

Megfutamodtak a vasúti kocsik

2018. június 11. napján a hajnali órákban a Majláth telephely fővágányán egymáshoz kapcsolva hátrahagyott és leállított, egyenként 10 tonna súlyú vasúti kocsik légfék rendszeréből a levegő elszökött, amelynek következtében azok a Dorottya utca irányába enyhén lejtős pályaszakaszon megfutamodtak. A vasúti kocsik a vágányzáró sorompó használatának hiányában áttörték a telephely Dorottya utca felőli, zárt állapotú kapuját, ezáltal a nyílt vasúti pályára jutottak. 

Nekiütköztek a villamosnak

Ezt követően a végállomásig tartó, mintegy 2 kilométeres útszakaszon 20-40 kilométer/óra sebességre gyorsultak fel, majd – kitörve az ütközőbakot – nekiütköztek a villamosmegállóból éppen induló és az Árpád út irányába szabályosan továbbhaladni szándékozó villamos középső részének. 

Az ütközés során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlottak cselekményükkel veszélyeztették a baleset helyszínén zajló közúti közlekedésben résztvevő személyek, illetve közvetlenül a villamosvezető és utasa életét és testi épségét. 

Ítélethirdetés várható

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a csütörtöki tárgyaláson ítélethirdetés várható az ügyben.

Videónkat itt tekintheti meg: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában