Katasztrófavédelmi összefoglaló

2024.03.19. 08:00

Heverő gyulladt ki Kazincbarcikán, ház égett Miskolcon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 117 alkalommal riasztották, amiből 38 tűzoltás volt - közölte a katasztrófavédelem.

Munkában a tűzoltók - A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

Heverő égett egy kazincbarcikai lakásban

Tűz keletkezett egy társasház földszinti lakásában Kazincbarcikán, a Mátyás király úton március 11-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó elhagyta az ingatlant, amelynek az egyik szobájában egy heverő égett körülbelül két négyzetméteren. Az egységek elfojtották a lángokat, átvizsgálták az épületet és átszellőztették a lakást. Az eset során nem történt sérülés, a tűzoltói beavatkozás idejére senkinek sem kellett elhagynia az otthonát.

Mérgező gáz Tiszalúcon

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Tiszalúcon, az Akácfa utcában március 13-án. Az életmentő készülék az egyik szobában, a fűtésre használt gázkonvektor közelében jelezte a mérgező gázt. A szerencsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, gázérzékelő műszerrel megvizsgálták a levegő összetételét és megállapították, hogy a gázkonvektor működése közben megemelkedik a szén-monoxid-szint a szobában. Az egység felhívta a lakó figyelmét, hogy a fűtőberendezés felülvizsgálatáig mellőzze annak használatát. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Lakóház égett Miskolc határában

Teljes terjedelmében égett egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc külterületén, a Forrásvölgy utcában március 16-án. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. A tűzoltók két vízsugarat vetettek be a lángok ellen és egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak, amelyet visszahűtöttek. A tűz miatt a harminchat négyzetméteres ház lakhatatlanná vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában