Tárgyalás

2024.02.12. 14:15

Kegyetlen sorsot szánt a kutyának a férfi

Tárgyalást tart kedden az Ózdi Járásbíróság azoknak a sajónémeti vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint 2021 júniusában a vádlott elhatározta, hogy felhagy fiatal felnőtt kutyája tartásával, mivel az állat számos alkalommal a láncát eltépve elkóborolt tőle. Az asszony az I. rendű vádlottat kérte meg arra, hogy a kutya lábait drótozza össze, száját kösse be, tegye egy zsákba és autóbusszal vigye el az ebet egy közeli településre, majd ott dobja ki.

Fejbe verte, folyóba dobta

A feladat végrehajtása érdekében 5.000 forint készpénzt és egy darab drótot adott át az I. rendű vádlott férfi részére, aki végül a Sajó folyó partján a kutyát egy kővel fejbe verte és a nyakán lévő dróttal együtt a folyóba dobta. Az ebet – fennakadva a Sajóban – másnap a helyi önkormányzat munkatársai találták meg elesett állapotban, majd értesítették a hatóságokat és az állatvédőket.

Az I. rendű vádlott bántalmazása következtében a kutya koponyája betört, sérülései különös szenvedést okoztak számára, mely az állat pusztulását is okozhatta volna.

Több helyre is betört

A vádlott férfi ezen túlmenően, 2020 augusztusa és 2021 májusa között egy borsodi kistelepülésen lévő, lakatlan házba tört be, ahol magához vett egy 65 ezer forint értékű motoros fűkaszát, melyet később értékesített. Nem sokkal ezen cselekménye után egy másik ingatlanhoz ment, ahol a tetőszerkezetet megbontva jutott be a lakatlan házba. Innen különböző műszaki és ruházati cikkeket vitt magával, melyeket ugyancsak értékesített.-tájékoztatták hírportálunkat a boon.hu-t.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a keddi tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában