Vádemelés

2024.02.13. 12:10

Járóbottal tartotta távol az idős férfi a fiatalkorú rablót

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen minősített rablás bűntette és lopás vétsége miatt, aki buszpályaudvar kerékpár tárolójából tulajdonított el kerékpárt, más alkalommal járóbottal közlekedő időskorú férfit szólított le pénzt kérve, majd megpróbálta zsebeit átkutatni, értékeit elvenni, de a férfi a járóbotot használva sikeresen megvédte magát.

Boon.hu

Botjával védte meg magát az idős bácsi.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. június hónap közepén a reggeli órákban a mezőkövesdi buszpályaudvar kerékpár tárolójából lakat feszítéssel eltulajdonított egy kerékpárt.

Augusztus elején az éjszakai órákban Mezőkövesden felfigyelt a járóbottal gyalogosan közlekedő 77 éves férfira, hozzálépett és 20 forintot kért tőle. Az idős férfi erre nem reagált, mire a vádlott hirtelen mozdulattal a mellénye külső zsebeihez nyúlt, abban volt a sértett készpénze, mobiltelefonja, melyeknek elvételét a sértett azzal akadályozta meg, hogy felemelte a botját.

Végül elmenekült

A vádlott erre még kétszer próbált a zsebéhez nyúlva pénz után kutatni, majd meglökte a férfit, aki ismét felemelt bottal védekezett. A vádlott a férfival szemben állva megragadta a járássegítő botot, magához húzta a sértettet, ruhazsebét megfogta, de az idős férfi továbbra is ellenállt, megfordult, a vádlott benyúlt a nadrágzsebébe, viszont észrevette, hogy kerékpárosok közelednek feléjük, ezért elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában