Rendőrségi hír

2024.02.15. 14:21

Egy apró résen kukucskált ki a sofőr, de volt más baj is

A rendőrök Felsőzsolcán állítottak meg egy autót, amelynek vezetője úgy közlekedett, hogy a szélvédőről nem kaparta le a ráfagyott jeget. De nem csak ez volt a gond.

Boon.hu

Gépkocsijukat a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2024. január 22-én reggel ellenőrzést végeztek Felsőzsolcán. A járőrök az egyik arra haladó kocsinál azt tapasztalták, hogy az ablakait átláthatatlan jégréteg fedi, mindössze az első ablakok néhány tenyérnyi részén lehet kilátni.

A rendőrök megállították a 39 éves ongai sofőrt, és letisztíttatták az üvegfelületeket. Az egyenruhások az intézkedés során azt is megállapították, hogy az első szélvédő repedt, illetve a járművezető jogosítványának orvosi érvényessége fél éve lejárt. A járőrök a férfival szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

A Miskolci Rendőrkapitányság a sofőrt határozatában két hónapra eltiltotta a vezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta - tudta meg a Boon.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőkre hívja fel a járművezetők figyelmét:

Gépkocsijukat a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják!
A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek!
Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen! 
Nagyon veszélyes, ha a jármű vezetője nem vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie, és szükség esetén használják a jégkaparót!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában