Hihetetlen

2024.01.24. 15:30

Nem hiszi el, mennyien vezettek ittasan az előző héten

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Forrás: police.hu

A rendőrök a téli hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után - hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A vármegye útjain 2024. január 15-e és január 21-e között történt közúti közlekedési balesetek során négy esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenhét ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

 

„... hogy mindenki hazaérjen!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában