Katasztrófavédelmi összefoglaló

2024.01.23. 08:00

Súlyos balesethez is riasztották a tűzoltókat

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 124 alkalommal riasztották, amiből 39 műszaki mentés volt - közölte a katasztrófavédelem.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Kigyulladt egy családi házhoz épített tároló Sajólászlófalván, a Vörösmarty Mihály utcában január 17-én. A tűzzel érintett részben egy személygépkocsi is lángra kapott, egy háztartási gázpalack felhasadt. A tüzet, amely családi ház tetőszerkezetét is megrongálta, a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók megfékezték és eloltották. Az eset során nem történ sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett egy családi ház szobájában Tiszalúcon, a Dankó Pista utcában január 18-án. A tizenhat négyzetméteres helyiségben bútorok és ruhaneműk gyulladtak meg. A lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók megfékezték és eloltották, a tűz nem terjedt tovább a szobából. Az eset során nem történt sérülés.

Szén-monoxid-érzékelő ébresztette egy családi ház lakóit Hernádnémetiben, a Dobó István utcában január 19-én. A miskolci hivatásos tűzoltók  légzésvédelem mellett mérőműszerrel megvizsgálták a levegő összetételét a házban. A fürdőszobában, ahol egy gázkazán működött, megemelkedett szén-monoxid-szintet tapasztaltak. Az egység kikapcsolta a fűtőberendezést, tájékoztatta a tulajdonost a teendőkről, és értesítette a gázszolgáltatót a problémáról. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Hernádvécsén, a Dózsa György úton január 21-én. Az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, átvizsgálták az épületet és megbontották a tűzzel érintett helyiség feletti födémszerkezetet, hogy ott is megszüntessék az izzó, parázsló részeket. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt. A tűz elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett.

Fának csapódott egy személygépkocsi Ózd külterületén, a Borsodbótára vezető, 2524-es jelzésű úton január 21-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az egyik utas el tudta hagyni az autót, a másik ember azonban a járműbe szorult. Az egység feszítővágóval kiszabadította a bajbajutottat, átadta a mentőknek és áramtalanította a gépkocsit.

A gépjármű vezetője a kórházba történő beszállítását követően életét vesztette, utasa súlyosan megsérült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában