Bíróság előtt

2024.01.17. 15:50

Döntöttek az idős ózdi, kórházi szurkáló letartóztatásáról – fotókkal!

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével.

Boon.hu

A Miskolci Törvényszék folyosóján

Fotó: Bujdos Tibor

Ahogy arról portálunk elsőként számolt be, az ózdi kórházban egy nyolcvan év feletti férfi több szúrással megsebesítette hasonló korú szobatársát, aki a sérülésekbe belehalt. Az idős elkövetőt szerdán Miskolcra szállították, ahol a bíróság döntött a letartóztatásáról.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt és a 87 éves sértett az ózdi kórház egyik osztályán azonos kórteremben voltak elhelyezve. 2024. január 15-én a hajnali órákban a gyanúsított a másik ágyon fekvő sértettet egy késsel több alkalommal mellkas tájékon szúrta, mely bántalmazás következtében az idős férfi a helyszínen elhunyt.

Akár életfogytiglani is lehet

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiemelt tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény büntetési tételére, amely a minősítő körülményre tekintettel 10-20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, valamint a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményeit is számításba véve – a szökés, elrejtőzés veszélye esetében megállapítható.

Emellett felmerült annak lehetősége is, hogy a tagadásban lévő gyanúsított a tanúkat befolyásolná, számára kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá őket és ezzel a bizonyítási eljárás lefolytatását meghiúsítaná vagy megnehezítené.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában