Rablás!

2024.01.03. 14:33

Bíróság elé állhatnak a brutális borsodi támadók

Előbb egy rudabányai látássérült, majd egy berentei idős pár volt az áldozat.

Boon.hu

Összeverte az időseket

Rablás és súlyos testi sértés elkövetése miatt folytatott eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két rudabányai férfival szemben. A gyanúsítottak először 2023. február 21-én 20 óra körül támadták rá rudabányai otthonában egy látássérült férfira. Bántalmazták, majd pénzt követeltek tőle a támadók. Pár ezer forintot és egy mobiltelefont zsákmányoltak, majd elmenekültek. 

Egyikük kevesellte a rablásból származó pénzt, ezért ismerősével elfuvaroztatta magát Berentére. Ott besurrant egy házba, ahol megverte az ott lakó idős párt. A férfi arany ékszereket és több mint százezer forintot vett el erőszakkal a megrémült idősektől. A brutális támadásban a 69 éves nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Befejeződött a nyomozás 

A bejelentéseket követően a rendőrök azonosították, majd elfogták a támadókat, akiket a hatóság őrizetbe vett, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lezárta, az iratokat pedig megküldte az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában