Hiba!

2023.12.03. 10:35

Szén-monoxid-érzékelővel megelőzhető lett volna a baj

Rosszullétre panaszkodtak egy nyaralóként használt lakásban szombat reggel Borsodnádasdon, a Vörösmarty Mihály úton.

Boon.hu

Szénmonoxid-érzékelő

A lakásban gázkonvektorral fűtöttek, ezért felmerült a gyanú, hogy az észlelt tünetek szén-monoxid miatt jelentkeztek. A lakók kikapcsolták a fűtőberendezést és szellőztetni kezdtek, az esetet pedig bejelentették a 112-es segélyhívó számon. Az ózdi hivatásos tűzoltók mérőműszerrel megállapították, hogy a levegő szén-monoxid-szintje megemelkedett. A gázszolgáltató szakemberei átvizsgálták a fűtőberendezést, a mérgező gáz a meghibásodott gázkonvektor miatt keletkezett.

Segítség lehet

Ne bízzuk a szerencsére a szén-monoxid-mérgezés elkerülését! Az otthonunkban célszerű minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé szén-monoxid-érzékelőt helyezni, hogy elkerüljük a bajt! A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Az érzékelőt a fűtőeszköz, vagy vízmelegítő közelében, a használati útmutatóban foglaltak szerint kell elhelyezni és figyelni kell a szavatossági idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában