Tragédia

2023.12.27. 14:00

Halálos tűz Miskolcon: Sparheltje lett a végzete - Helyszíni fotókkal

Füstérzékelővel megmenekülhetett volna a karácsonykor elhunyt miskolci férfi.

Boon.hu

Ebben a házban történt a sajnálatos haláleset

Fotó: Bujdos Tibor

Karácsony másodnapján tűzeset miatt vesztette életét egy idős férfi a Martinkertvárosban, a Kapos utcában saját otthonában egy 80 négyzetméteres családi ház 20 négyzetméteres lakószobájában. A lakástűz katasztrófavédelem által közölt részleteiről korábban már hírt adtunk. Mire kiértek a helyszínre a tűzoltók, már csak füstöt találtak.

Kollégáink szerdán szintén ellátogattak a szóban forgó házhoz, amelyen egy nap elteltével egyáltalán nem látszottak a füst nyomai. A segítőkész szomszédok közbenjárása révén sikerült felvenniük a kapcsolatot az elhunyt jó barátjával.

Ki kellett volna cserélni

– Gyermekkori barátom volt az úr. Együtt jártunk általános iskolába. Két-három hetente biztosan meglátogattam, néha hetente többször is. Van egy harmadik barátunk is, aki időnként benézett hozzá, bár ritkábban, mint én. Emellett az öccse törődött még vele, aki a haláleset után megtalálta. Január végén lett volna 68 éves – osztotta meg informátorunk. 

– A barátom egy rettenetes rossz állapotban lévő sparhelttel fűtött. Már évekkel ezelőtt javasoltuk neki, hogy cserélje ki, de ő ragaszkodott hozzá. Az öccse valószínűnek tartja, hogy reggel begyújtott vele. Azonban mire a házhoz ért, már füst ömlött mindenhonnan. Annyira, hogy öt centit sem lehetett látni odabent. Kinyitotta az ajtót és ablakot, hogy kereszthuzatot csináljon, de látta, hogy a bátyja ott fekszik a heverő előtt holtan, valószínűleg füstmérgezést kapott.

Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Viszont az okok feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárást indított a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában