Zaklatás

2023.12.02. 10:00

Hadjáratot indított szíve választottjáért

Telefon, internet, közösségi portálok. Mindent bevetett a nő megszerzéséért.

Boon.hu

A netet is felhasználta...

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. május 24. és június 17. között - az első alkalommal álnéven bemutatkozva - a saját és az édesapja előfizetésében lévő, illetve több más személy előfizetésében lévő telefonkészülékről is, párkapcsolat létesítése céljából legalább 205 alkalommal - naponta többször – felhívott egy fiatal nőt telefonon, illetve több szöveges üzenetet is küldött neki. 

A férfi különböző felhasználói profilokat hozott létre az egyik ismert közösségi webfelületen, majd miután a nő – mivel nem kívánt kapcsolatot létesíteni a férfival - egy-egy profilt letiltott, mindig egy újabb profil létrehozásával törekedett ismételten felvenni a kapcsolatot a nővel. 

A zaklató az általa létrehozott álprofilokról a nőnek - többek között - olyan tartalmú üzeneteket írt, hogy „szereti, szerelmes belé” és „ha nem lesz az övé, akkor három kocsival mennek érte”, továbbá hívásokat is indított az erre szolgáló alkalmazáson keresztül. A férfi több alkalommal felhívta a nő édesapját is, akivel közölte, hogy „kell neki  a lánya, úgyis elmegy érte”.

Közmunkára kötelezhetik 

A férfi ezzel a magatartásával a nő magánéletébe, mindennapi életvitelébe rendszeresen, egyoldalúan és önkényesen beleavatkozott. A nő zaklatás vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában