Közlekedés

2023.12.06. 14:00

Folyamatos az ittasság ellenőrzése a közutakon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 10 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 48. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Boon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök egész évben kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A vármegye útjain 2023. november 27-e és december 3-a között 111 közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc esetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 10 ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik, ezért a következő hetekben is továbbfolytatják a koncentrált ellenőrzéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában