Felfegyverkezve

2023.11.03. 13:30

Késsel fenyegetett és rabolt a dohányboltban Sátoraljaújhelyen

Egy zsebkést maga elé emelve a bevétel átadására szólította fel az eladót.

Boon.hu

Késsel fenyegetőzött (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. július 13-án délelőtt elhatározta, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetének javítása érdekében pénzt szerez. Ennek érdekében 10 óra 30 perc körüli időben Sátoraljaújhelyen bement egy Nemzeti Dohányboltba, ahol egy doboz cigarettát kért az eladótól, majd levett a polcról egy kisüveges vodkát.  

Ekkor az eladó megkérdezte a férfitól, hogy kér-e még valamit, mire az a ruházatából elővett egy 6 centiméter pengehosszúságú zsebkést és azt kinyitva, maga elé emelve a bevétel átadására szólította fel az eladót, miközben azt is közölte, hogy nem viccel. Ezután a pult mögé lépett, ahol az eladó a fenyegetés hatására 108 ezer forint készpénzt adott át neki. A férfi a pénzzel, illetve a cigarettával és a vodkával - azokat jogtalanul eltulajdonítva - a helyszínről távozott. Röviddel ezt követően az értesített rendőrök a támadót Sátoraljaújhely belterületén elfogták és tőle a készpénzt és a felbontott cigarettás dobozt 14 szál cigarettával lefoglalták, majd visszaadták a sértett részére. A szeszesital értéke nem térült meg.

Fegyházba küldenék 

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint elkobzás és vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését – értesült portálunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában