Katasztrófavédelmi összefoglaló

2023.06.13. 08:00

Villámárvíz Alsógagyon, kerítésbe csapódó autó Szentistvánon

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 166 alkalommal riasztották, amiből 72 műszaki mentés volt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Villámárvíz miatt kellett védekezni Alsógagyon június 08-án. A megduzzadt Vasonca-patak és a hegyről lefolyó nagy mennyiségű csapadék tizenöt házat veszélyeztetett. Az ingatlanok védelmére ezer darab homokzsákot helyezett ki a helyi lakosság az encsi hivatásos tűzoltók és a szomszéd Felsőgagy település lakóinak segítségével.

Két személygépkocsi karambolozott Szentistvánon, az Alkotmány utcában június 09-én. Az egyik jármű az ütközés következtében egy családi ház kerítésébe csapódott. A balesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a kerítésen fennakadt autót.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében harmincegy alkalommal kérték a tűzoltók segítségét az időjárással összefüggő események miatt június 09-én. Encsen több ingatlan pincéjéből szivattyúzták ki a vizet a város hivatásos tűzoltói, az önkormányzat udvarán pedig a közlekedést akadályozta a felgyülemlett csapadék. A mezőkövesdi, a szendrői és az aggteleki egységek kidőlt fákat távolítottak el Cserépváralja és Meszes, valamint Aggtelek külterületén. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóinak három helyen kellett beavatkozniuk. Miskolcon, a Mész utcában parkoló autókról, míg az Erzsébet királyné útján elektromos vezetékekről távolítottak el faágakat az egységek, Miskolc-Alsóhámorban pedig egy rendezvényház tetejét szakította be egy kidőlt fa. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában