Garázdák

2023.01.08. 09:40

Pénzbüntetést kaphat a Borsodban verekedő két bosnyák

Az utcán kötöttek bele egy három fős társaságba, verekedés lett belőle.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat két bosnyák állampolgárságú férfival szemben. A vád szerint a két külföldi 2022. június 19-én hajnalban Tiszapalkonyán, az utcán belekötöttek egy három fős társaságba, két fiatal férfiba és egy nőbe. Egyikük - ő vált az ügy első rendű vádlottjává - odalépett a padon ülő egyik férfihoz, majd ököllel arcon ütötte. Társa - ő a másodrendű vádlott - ezután a mgtámadott férfit a padról felemelte, majd belökte a pad melletti bokorba, ahol aztán mindketten testszerte ütötték, rugdosták.

A megtámadott társaság másik férfi tagja elmenekült, míg a nő megpróbálta szétválasztani a verekedőket, majd miután ez nem sikerült, ő is elfutott a helyszínről és telefonon hívta a rendőrséget. A másodrendű vádlott ekkor felhagyott a verekedéssel és távozott. A megtámadott férfi az ekkor őt még mindig bántalmazó első rendű vádlott fogásából kiszabadult és megkísérelt elfutni, azonban az utánaszaladt és elgáncsolta, minek következtében a férfi a földre esett. A támadó ismét próbálta megüteni a földön fekvőt, de az az ütést elhárította, majd védekezésből egyszer ököllel ő is megütötte az első rendű vádlottat, végül elmenekült.

A renitens férfi a közelben észrevette a társaság női tagját, akit szintén üldözőbe vett, majd mikor utolérte, egy kerítésnek lökte és kitekerte kezéből a mobiltelefonját, majd azt a földre dobta.

Könnyű testi sértés 

A vádlottak  erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A cselekmény következtében a megvert férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek és könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában